Softube presenterar Chandler Limited Curve Bender Mastering EQ

Softube presenterar Chandler Limited Curve Bender Mastering EQ

För alla som hållit på med analoga inspelningar är Chandler Ltd ett riktigt honnörsord. Man hittar företagets hårdvara i en mängd studior runt om i världen. Nu har svenska Softube tagit fram en mjukvaruversion av Curve Bender, en mycket uppskattad EQ-enhet i analoga masteringssammanhang.

Kretslösningarna i filterdelen i Chandler Ltd Curve Bender har anor som sträcker sig ända tillbaka till ett av de mest legendariska mixerborden någonsin, EMI TG12345 – ett bord som fanns på plats när bland annat Pink Floyds Dark Side Of The Moon, och The Beatles Abbey Road spelades in. Softube har modellerat Curve Bender ner till komponentnivå, inklusive alla ingående spolar och germaniumtrissor. Curve Bender har 4-bandsfilter, i stället för originalmixerns två, och man har även lagt till låg- och högpassfilter, och fler Q-, och gainmöjligheter. Softube bjuder även på en samling preset från kunnigt folk som Joe Chiccarelli, Tony Maserati, Howard Willing, och Kevin Kadish.

Pris: 299 dollar/euro, introduktionspris: 199 dollar fram till 4 oktober.
Tillverkare: Softube, www.softube.com

Nu släpper Behringer sin K-2 Synthesizer

Nu släpper Behringer sin K-2 Synthesizer