PRODUKTNYHET:  Lyssna på elektromagnetism med Ether

PRODUKTNYHET: Lyssna på elektromagnetism med Ether

Ryska Soma Laboratory har gjort sig ett namn inom analogsyntvärlden med den prisvärda synten Lyra. Nu släpper de Ether, en “anti-radio” som gör det möjligt att lyssna på elektromagnetisk strålning.

Ether är en mottagare som, till skillnad från en vanlig radio, tar emot alla frekvenser. För att åstadkomma detta har Soma inkorporerat både en vanlig antenn samt en magnetisk dito. Ether konverterar sedan den elektromagnetiska strålningen till hörbara ljud. Det går att lyssna på det mesta, men mest strålning återfinns såklart i urbana miljöer. Men då elektromagnetisk strålning finns överallt kan det vara lite bökigt att spela in ljudet. Ether har inga egna inspelningsmöjligheter, det hade förstört funktionen, istället behöver man en extern inspelare, som är placerad flera meter från mottagaren, för en störfri inspelning.

Pris: ca 150 euro inklusive frakt
Tillverkare: Soma Laboratory, somasynths.com

PRODUKTNYHET: Dynamisk EQ från DMG

PRODUKTNYHET: Dynamisk EQ från DMG

PRODUKTNYHET: EBS lanserar MicroBass 3

PRODUKTNYHET: EBS lanserar MicroBass 3