PRODUKTNYHET: Ny serie med studiomikrofoner från Telefunken

PRODUKTNYHET: Ny serie med studiomikrofoner från Telefunken

Telefunken, som numera är ett amerikanskt bolag och tillverkar sina mikrofoner i Connecticut, lanserar fyra nya mikrofoner i serien Alchemy.

För Alchemy-serien har Telefunken valt att utveckla nya mikrofoner som använder både modern och klassisk teknik. Modellen TF29 Copperhead är en utveckling av CU-29 Copperhead och kommer med ett amerikanskt 5654W-rör, mässningskapsel av K67-typ, samt en svensktillverkad Lundahl utgångstransformator. Modellen TF39 Copperhead tar vid efter TF29 och erbjuder dessutom valbar karakteristik: njure, omni och åtta. Är man ute efter ett klassiskt tyskt ljud så ska man kolla in modellen TF47, denna mikrofon har ett 5840W-rör, mässingskapsel av K47-typ och en BV8 utgångstransformator. Sist, men inte minst, hittar vi TF51, en mikrofon med det klassiska österrikiska ljudet. TF51 har fått ett 6072A-rör, kapsel som liknar den klassiska CK12-kapseln, samt en specialtillverkad utgångstransformator från Haufe.

Pris: TF29: 1 625 dollar, TF39: 1 875 dollar, TF47 och TF51: 2 375 dollar
Tillverkare: Telefunken, www.telefunken-elektroakustik.com

PRODUKTNYHET: Fransk åttabitars trummaskin

PRODUKTNYHET: Fransk åttabitars trummaskin

PRODUKTNYHET: Drömsynt från Softube

PRODUKTNYHET: Drömsynt från Softube