PRODUKTNYHET: Eventide släpper klassisk flanger som plugin

PRODUKTNYHET: Eventide släpper klassisk flanger som plugin

På 70-talet var Eventide störst och bäst på modulationseffekter för studio, och än idag är deras klassiska produkter eftertraktade på begagnatmarknaden. Nu släpper Eventide en av sina klassiker som plugin, Instant Flanger Mk II.

Instant Flanger från Eventide var en av de första flangerprodukterna på marknaden när den släpptes 1975. Innan dess åstadkom man effekten genom att koppla ihop två bandspelare, vilket både var omständligt och tog mycket plats. Originalet var utvecklad för att efterhärma just den bandeffekten, fast på ett enkelt sätt i ett kompakt format, och den nya pluggen efterhärmar i sin tur effektenheten på ett enkelt sätt i datorn. Instant Flanger sägs vara ett mångsidigt verktyg som kan användas till allt från subtil modulation till kraftfull flanger. Effekten går att höra på bland annat David Bowies Ashes to Ashes och Cyndi Laupers Time After Time.

Pris: 129 dollar
Tillverkare: Eventide, www.eventideaudio.com

PRODUKTNYHET: Stark förstärkarsimulator från Klevgränd

PRODUKTNYHET: Stark förstärkarsimulator från Klevgränd

PRODUKTNYHET: Clavia presenterar Nord Grand

PRODUKTNYHET: Clavia presenterar Nord Grand