PRODUKTNYHET: Avid aviserar nya funktioner i Pro Tools 2019

PRODUKTNYHET: Avid aviserar nya funktioner i Pro Tools 2019

Avids flaggskepps-DAW, Pro Tools Ultimate 2019, var tänkt att släppas redan i januari. Men alla de nya funktionerna har tagit längre tid att programmera än planerat, så vi får nog vänta till sommaren innan vi får veta exakt vad som tillkommer i denna uppdatering.

Pro Tools Ultimate, som tidigare gick under namnet Pro Tools HD, kommer i och med den nya uppdateringen att få flera efterlängtade funktioner. Vi vet att Avid bland annat ökat antalet röster med 50 procent, vilket ger upp till 384 röster samtidigt, och det går att uppgradera till hela 768 röster med så kallade Voice Packs. Vi vet också att Avid ökat antalet midi-kanaler med 100 procent, vilket gör att Pro Tools Ultimate kan hantera 1024 kanaler samtidigt. Men den största förändringen i nya Pro Tools, är att man numera ska kunna interagera med gränssnittet utan att stoppa uppspelningen av ljudet. Det går bland annat att skapa, ta bort, flytta, aktivera och avaktivera spår och pluggar, utan att behöva trycka på stopp.

Pris: Okänt
Tillverkare: Avid, www.avid.com

PRODUKTNYHET: Ny modell i Fenders Alternate Reality-serie

PRODUKTNYHET: Ny modell i Fenders Alternate Reality-serie

PRODUKTNYHET: Bandeko från Australien

PRODUKTNYHET: Bandeko från Australien