PRODUKTNYHET: Boss lanserar en ny serie med digitala gitarrpedaler

PRODUKTNYHET: Boss lanserar en ny serie med digitala gitarrpedaler

Välkända gitarrtillbehörtillverkaren Boss lanserar en ny serie pedaler som hittills består av fyra modeller.

Boss nya 200-serie består i dagsläget av fyra pedaler, alla med 32-bitars AD/DA, 32-bitars intern processing och 96 kHz samplingsfrekvens. Fördelen med digitala pedaler är att det enkelt går att spara egna inställningar och, i detta fall, att pedalerna går att styra via midi. Första pedalen ut är DD-200, ett digitalt delay med tolv lägen och inbyggd looper. Nästa pedal i serien är EQ-200, en grafisk eq med tio band som går att koppla både parallellt, seriellt och i stereo. Pedalen har även en inbyggd skärm som visar tonkurvan. Den tredje pedalen, MD-200, är en modulationspedal som hämtat sina algoritmer från Boss MD-500, och erbjuder tolv olika lägen. Sist ut är en hybridpedal, OD-200, vilken också ger tolv unika lägen, denna gång genom en analog och digital hybridkrets.

Pris: ca 250 euro
Tillverkare: Boss, www.boss.info

PRODUKTNYHET: Limiterad OCD från Fulltone

PRODUKTNYHET: Limiterad OCD från Fulltone

PRODUKTNYHET: Yamaha uppdaterar DXR-serien

PRODUKTNYHET: Yamaha uppdaterar DXR-serien