PRODUKTNYHET: Klassisk Vari-Mu kompressor från Kush Audio

PRODUKTNYHET: Klassisk Vari-Mu kompressor från Kush Audio

Vari-Mu kompressorn Altec 436 lanserades redan på 50-talet och blev snart populär i studior över hela USA. Men det var inte förrän på 60-talet, när The Beatles och Pink Floyd använde EMI:s modifierade varianter på ett flertal klassiska låtar, som Altec 436 blev eftertraktade världen över. Nu, över 60 år senare, släpper Kush Audio en digital emulering av kompressorn under namnet AR-1.

Kush Audio har lagt ner mycket jobb på att få AR-1 att låta och bete sig som förlagan. De har bland annat haft ett nytt synsätt på attack- och release-tider, vilket enligt Kush ska ge ett oöverträffat varmt ljud med korrekta transienter. AR-1 är bestyckad med reglage för både attack och release, något både originalet eller EMI:s varianter saknade, vilket gör kompressorn mer användbar i moderna sammanhang. 

Pris: 99 dollar
Tillverkare: Kush Audio, www.thehouseofkush.com

PRODUKTNYHET: Presonus uppdaterar Eris-serien

PRODUKTNYHET: Presonus uppdaterar Eris-serien

PRODUKTNYHET: Ny helrörsförstärkare från Supro

PRODUKTNYHET: Ny helrörsförstärkare från Supro