PRODUKTNYHET: Sällsynt Focusrite Forte, nu från Brainworx

PRODUKTNYHET: Sällsynt Focusrite Forte, nu från Brainworx

Ansedda mjukvaruutvecklaren Brainworx lanserar Brainworx bx_console Focusrite SC, en plugg som modellerar 72 Forte-kanaler.

Historien om ett av världens mest sällsynta och eftertraktade mixerbord började 1985, när Sir George Martin kontaktade Ruper Neve med en förfrågan om nya moduler till sitt Neve-mixerbord. Neve utvecklade då, tillsammans med Focusrite, mikrofonförstärkaren och eq:n ISA-110, samt dynamikprocessorn ISA-130, vilka snabbt blev eftertraktade i studior världen över. De var så efterfrågade att Focusrite 1988 bestämde sig för att utveckla ett modulärt mixerbord, Focusrite Forte, med utgångspunkt från ISA-modulerna. Tyvärr blev utvecklingskostnaderna lite för dyra och endast nio stycken mixerbord tillverkades innan pengarna tog slut. Men nu har alltså Brainworx modellerat ett Forte genom deras patenterade Tolerance Modeling Technology, och inte bara en kanal, utan alla 72. Brainworx menar att de enskilda kanalerna i ett mixerbord har ett unikt ljud, och genom att modellera alla 72 kanaler kan man erbjuda en så trogen emulering av originalet som det går.

Pris: 349 dollar
Tillverkare: Brainworx, www.plugin-alliance.com

PRODUKTNYHET: Sarah Longfield signaturmodell från Strandberg

PRODUKTNYHET: Sarah Longfield signaturmodell från Strandberg

PRODUKTNYHET: Danelectro fyller 60 och firar med jubileumsmodell

PRODUKTNYHET: Danelectro fyller 60 och firar med jubileumsmodell