PRODUKTNYHET: Roland återupplivar Grooveboxen

PRODUKTNYHET: Roland återupplivar Grooveboxen

Roland har inte släppt en produkt under Groovebox-namnet sedan 2008. Men nu kommer två nya modeller i serien, båda byggda runt Rolands ZEN-Core-teknik.

De nya Grooveboxarna från Roland kallas MC-707 respektive MC-101. Båda bygger på samma arkitektur och har i grunden samma ljud och funktionalitet. Det som skiljer enheterna åt är främst storlek, antal reglage och knappar, storlek på skärm, samt hur många spår de kan hantera. MC-707 hanterar åtta spår, med möjlighet att spela in ljud direkt från valfri källa. MC-101 hanterar bara fyra spår, och ljuden måste laddas in via SD-kort eller dator. MC-101 har dock ett ess i rockärmen, den går att driva med batteri, perfekt för producenten på språng.

Pris: MC-707: 999 dollar, MC-101: 499 dollar
Tillverkare: Roland, www.roland.com

PRODUKTNYHET: Liten klaviatur från Arturia

PRODUKTNYHET: Liten klaviatur från Arturia

PRODUKTNYHET: Tre nya högtalare i Genelecs The Ones-serie

PRODUKTNYHET: Tre nya högtalare i Genelecs The Ones-serie