Ny reverbplugin från Relab Development

Ny reverbplugin från Relab Development

Danska mjukvaruutvecklaren Relab Development har gjort sig ett namn för sina utomordentligt autentiska emuleringar av kända hårdvarureverb. I deras produktkatalog finns bland annat en mycket uppskattad guldplåt, och kanske den mest verklighetstrogna emuleringen av Lexicon LX-480 på den. Nu presenterar man en reverbplugin som har både en ytterst illusorisk reverbeffekt, och ett lättarbetat gränssnitt.

Med Sonsig Rev-A vill man både återskapa soundet från de klassiska algoritmbaserade reverben, och samtidigt använda modern processteknik för att kunna ta det hela ytterligare ett steg. Utvecklaren påminner oss om att den begränsade tillgången till CPU-kraft, och de höga priserna på minne, gjorde att utvecklarna av de klassiska reverben tvingades till mycket kreativa lösningar. Lösningar som håller än idag. Blanda annat tar man hjälp av olika former av modulation för att få ett tätare reverb. Sonsig Rev-A finns för både PC och Mac, i formaten AU, VST och AAX Native. En 10 dagars demoversion finns att ladda ner från företagets hemsida.

Pris: 149 dollar
TILLVERKARE: Relab Development, relabdevelopment.com

Ashun Sound Machines (ASM) presenterar Hydrasynth synthesizer

Ashun Sound Machines (ASM) presenterar Hydrasynth synthesizer

Kazrog presenterar True Iron

Kazrog presenterar True Iron