PRODUKTNYHET: Snart kan du använda BBC:s symfoniorkester i dina produktioner

PRODUKTNYHET: Snart kan du använda BBC:s symfoniorkester i dina produktioner

BBC:s symfoniorkester grundades redan på 30-talet och är idag en av de mest ansedda orkestrarna i världen. I samarbete med Spitfire har man nu utvecklat ett samplingsbibliotek som ska fånga den unika klangen av 99 samspelta musiker i världsklass.

Den nya mjukvaran, som sonika går under namnet BBC Symphony Orchestra, består av 55 instrument, 418 tekniker och 20 olika signalkällor. Totalt finns det mer än 100 000 samplingar att tillgå, och biblioteket väger in på runt 600 gigabyte. Biblioteket är inspelat i den välkända Maida Vale-studion i London, som har varit hem åt orkestern sedan starten 1934. Mjukvaran finns för alla vanligt förekommande format både för Windows och Mac.

Pris: 999 pund
Tillverkare: Spitfire Audio, www.spitfireaudio.com

Billy Sheehan håller bas-clinics i Skandinavien

Billy Sheehan håller bas-clinics i Skandinavien

PRODUKTNYHET: Trådlöst för gitarr från Behringer

PRODUKTNYHET: Trådlöst för gitarr från Behringer