All in Test

TEST: iZotope Neutron 2

När iZotope presenterade den första versionen av Neutron för drygt ett år sedan, blev den hyllad av en så gott som enig musikerpress. Nu finns Neutron 2 i en dator nära mig. Har uppgraderingen lyckats leva upp till förväntningarna? Läs vidare, så får ni se…

TEST: Yamaha BB

BB-serien har funnits i fyrtio år, och använts av basister som Nathan East, Michael Anthony, Abraham Laboriel och Glenn Hughes. Nu har Yamaha uppdaterat sin klassiska elbas-serie. Vi kollar in.

TEST: sE Electronics sE8

Många som har en liten hemstudio äger en hyfsad kondensatormick av stormembranstyp, men vore det inte käckt att komplettera den med en, eller ett par, småmembransmickar? Jomenvisst! Sån tur då att sE Electronics presenterat en ny mick av just den typen. Vi testar deras sE8.

TEST: IK Multimedia Syntronik

Med Syntronik drämmer IK Multimedia till rejält på retronerven genom att erbjuda hela 17 olika mjukvarumoduler, som tillsammans täcker in 38 anrika förlagor från den fysiska världen. Många av dessa känner vi igen från en fransk mjukvarutillverkares plugin-paket men när man kikar närmare rör det sig ändå inte om något plagiat.

TEST: 3 Supro-gitarrer

Det amerikanska företaget Valco hade flera olika gitarrmärken i sin tillverkningskedja. Supro, National och Airline kom alla från samma tillverkare. När nyuppståndna Supro skulle bygga egna gitarrer hittade man förstås mycket inspiration från de gamla modellerna. Vi kollar läget…

TEST: Korg Gadget för Mac

Korg Gadget har funnits för iOS sedan 2014 men tidigare i år släpptes en version för stationära Mac-datorer. Vi tar en nämnare titt och ser hur denna version interagerar med såväl iOS-versionen och andra mjukvaror.

TEST: Arturia AudioFuse

Det verkar som att suget efter nya ljudkort aldrig tycks sina. Franska hård- och mjukvaruföretaget Arturia har nu presenterat sin version av det ultimata kortet för både hem- och storstudion.

TEST: Steinberg Nuendo 8

Nuendo 8 bjuder på riktigt bra ny funktionalitet såsom klippbaserad effektläggning, ångerfunktion i mixern, djupare integration med spelljudsmotorn WWISE, ny videomotor, förbättrad fönsterhantering med mera. Därtill har Steinberg skrotat NEK-expansionen och implementerat alla musikfunktioner och pluggar från Cubase, vilket gör Nuendo 8 till den förmodligen största uppdateringen i programmets historia. MM testar.

TEST: Laney R500-115

Laney är väl mest kända för att göra gitarrförstärkare, kanske framförallt en signaturmodell åt Black Sabbath-gitarristen Tony Iommi. Men faktum är att de under sin femtioåriga historia tillverkat såväl basförstärkare som PA-system, som användes av Led Zeppelin när det begav sig. Nu har Laney har släppt en ny kombo i sin Richter Bass-serie. Vi kollar in.

TEST: Applied Acoustics Systems Objeq Delay

Montrealbaserade Applied Acoustic Systems, ofta förkortat AAS, grundades 1998 och har med tiden gjort sig kända för välljudande mjukvaruinstrument och effekter. Nyligen släppte de Objeq Delay, som trots sitt namn klarar av långt mer än vad en traditionell delayenhet i regel brukar. 

TEST: Heavyocity NOVO

Utvecklaren Heavyocity är verkligen inne i ett positivt stim när det gäller nya produkter. För inte så länge sedan testade jag deras multieffektprocessor Punish, vilken jag fortfarande håller extremt nära hjärtat när jag producerar. Nu kommer nästa tunga släpp – NOVO. Ett stråkbibliotek för Kontakt med extra-allt.

TEST: Output Analog Strings

Det finns massor av stråksamplingar i olika samplingsbibliotek. En del är bara helt okej, andra extremt realistiska. Output Analog Strings är varken det ena eller andra. Det är något helt annat. Och vi måste bara testa dem.

TEST: Genelec 8320 & 7350

Genelec har länge gjort oväntat högkvalitativa små högtalare. Nu har den minsta i den professionella serien utrustats med kraftigare elektronik och DSP-kraft för akustikkompensation. Parar man 8320 med en skönt kompakt subwoofer som 7350 skapar man ett ännu bättre system.