Monitor Nyhetsbrev Monitor Nyhetsbrev Monitor Nyhetsbrev
Nummer 8 (icke ordinarie nummer) - Cubase & Logic Special.

Cubase & Logic
Specialnummer
Ute i butik nu! 

 

 

 

 

 

 

 


Aktuellt

2014-08-05

Cubase & Logic-specialnummer ute nu!

Nu har vi släppt det första specialnumret i en ny serie av nummer där vi
samlar tidigare guider från tidigare upplagor av Musikermagasinet. Först ut är ett specialnummer om Cubase & Logic. Eftersom större delen av detta specialnummer består av redan publicerat material kände vi att det var orättvist mot våra trogna prenumeranter att inkludera detta i prenumerationstiden. Detta är alltså ett icke ordinarie nummer som går att få tag på två sätt. Om du är prenumerant så får du tillgång till alla våra specialnummer digitalt, då genom paperton eller via vår nya app (finns till både iOS och Android och går under namnet "Tidningen Musikermagasinet"). För mer info om hur du kommer igång med vår nya app klicka här. Klicka här om du vill se appen i App Store och klicka här för länken till Google Play. Om du verkligen vill ha denna tidning i pappersformat så finns den att köpa i butiker runt om i Sverige.

Detta nummer kommer alltså inte dras av på din prenumerationstid. Du får fortfarande så många nummer du beställt.

Har du ytterligare frågar maila: lena@hansenforlag.se

2014-06-16

Musikermagasinet, nr 07-14 Jazz & Blues

Peps Persson

Per Åke "Peps" Persson har faktiskt bott vid en landsväg, om inte hela sitt liv, så i alla fall de senaste 30 åren. Så jag tar Visseltoftavägen inåt landet för ett samtal med Peps om livet, universum och allting, men framför allt om bluesen, som varit hans ledsagare under en lång och framgångsrik musikerkarriär.

Viktoria Tolstoy
Hon bara finns där, precis som om hon alltid har gjort det. En av Europas skönaste röster har sin hemvist i Malmö, och Musikermagasinet stämde träff.

Clas Yngström 
Jag såg Clas Yngström spela på sin fina, gamla Stratocaster på klubben Errols för många år sedan. Då spelade han tillsammans med Nick Gravenites, sångaren från Electric Flag, Mike Bloomfields gamla band. Och naturligtvis var det magiskt… som det så ofta blir när Clas står för strängbändningarna. Men låt oss börja från början…


Bland testerna:
Ibanez SR300 & SR375
Toontrack EZdrummer 2
Roland Aira TR-8, TB-3 & VT-3

Vill du läsa vidare? Prenumerera

2014-05-21

Musikermagasinet, nr 06-14

Dream Theater

De spelar i en egen liga. De har sedan slutet av åttiotalet gjort sig störst i en genre som borde vara pinnsmal. Med senaste självbetitlade skivan i bagaget var Dream Theater i Stockholm för att spela på Annexet och befästa sin ställning som kungar över progressiv rock. Några timmar innan spelningen hade John Petrucci och Jordan Rudess några minuter över för att prata med Musikermagasinet.

Se deras nya video https://www.youtube.com/watch?v=4Cf1CF6Avvc

Toontrack
Sedan 2006 har Umeåbaserade Toontracks EZdrummer underlättat för låtskrivare och producenter att få in bra trumljud med snyggt sväng, utan att behöva vare sig spela in eller programmera trummor från grunden. Inte många andra program är sju år gamla och fortfarande aktuella. Men nu är det dags – här kommer uppföljaren EZdrummer 2 med ledorden enklare, mer musikaliskt och fler ljud.

Moto Boy 
Det har gått fyra år sedan Oskar Humlebos alter ego Moto Boy släppte sitt senaste album. Orsaken har knappast varit lathet då han haft fullt upp ändå med, bland annat, teater. I samband med releasen av den nya plattan Keep Your Darkness Secret möter vi Oskar över en kaffe i Göteborgsstadsdelen Haga.

Se Oskar Humlebos senaste video  https://www.youtube.com/watch?v=gXB-b2bcn30


Bland testerna:
Hofa plugins och Valhalla DSP
Takamine Guitars Pro Series 4 DC
Bitwig
Physis K4

Vill du läsa vidare? Prenumerera

2014-08-15

NR 9 av Musikermagasinet ute i butik den 2 September

Beställ den nu!

Läs hela artikeln »

2014-08-13

Stor test av Nord Lead A1

Nord Lead A1 i nr 10

Läs hela artikeln »

2014-06-30

Adam Hall släpper kabelserie

signerad Rolling Stones

Läs hela artikeln »

2014-05-22

Tidningen Studio

Tidningen Studio lägger ner sin tidning.

Läs hela artikeln »

2014-04-03

Musikermagasinet digitalt

Musikermagasinet digitalt i appen

Läs hela artikeln »