Monitor Nyhetsbrev Monitor Nyhetsbrev Monitor Nyhetsbrev
Nummer 7 - Jazz & Blues - ute nu

NUMMER 7

UTE NU!

 

 

 

 

 

 

 


Aktuellt

2014-06-16

Musikermagasinet, nr 07-14 Jazz & Blues

Peps Persson

Per Åke "Peps" Persson har faktiskt bott vid en landsväg, om inte hela sitt liv, så i alla fall de senaste 30 åren. Så jag tar Visseltoftavägen inåt landet för ett samtal med Peps om livet, universum och allting, men framför allt om bluesen, som varit hans ledsagare under en lång och framgångsrik musikerkarriär.

Viktoria Tolstoy
Hon bara finns där, precis som om hon alltid har gjort det. En av Europas skönaste röster har sin hemvist i Malmö, och Musikermagasinet stämde träff.

Clas Yngström 
Jag såg Clas Yngström spela på sin fina, gamla Stratocaster på klubben Errols för många år sedan. Då spelade han tillsammans med Nick Gravenites, sångaren från Electric Flag, Mike Bloomfields gamla band. Och naturligtvis var det magiskt… som det så ofta blir när Clas står för strängbändningarna. Men låt oss börja från början…


Bland testerna:
Ibanez SR300 & SR375
Toontrack EZdrummer 2
Roland Aira TR-8, TB-3 & VT-3

Vill du läsa vidare? Prenumerera

2014-05-21

Musikermagasinet, nr 06-14

Dream Theater

De spelar i en egen liga. De har sedan slutet av åttiotalet gjort sig störst i en genre som borde vara pinnsmal. Med senaste självbetitlade skivan i bagaget var Dream Theater i Stockholm för att spela på Annexet och befästa sin ställning som kungar över progressiv rock. Några timmar innan spelningen hade John Petrucci och Jordan Rudess några minuter över för att prata med Musikermagasinet.

Se deras nya video https://www.youtube.com/watch?v=4Cf1CF6Avvc

Toontrack
Sedan 2006 har Umeåbaserade Toontracks EZdrummer underlättat för låtskrivare och producenter att få in bra trumljud med snyggt sväng, utan att behöva vare sig spela in eller programmera trummor från grunden. Inte många andra program är sju år gamla och fortfarande aktuella. Men nu är det dags – här kommer uppföljaren EZdrummer 2 med ledorden enklare, mer musikaliskt och fler ljud.

Moto Boy 
Det har gått fyra år sedan Oskar Humlebos alter ego Moto Boy släppte sitt senaste album. Orsaken har knappast varit lathet då han haft fullt upp ändå med, bland annat, teater. I samband med releasen av den nya plattan Keep Your Darkness Secret möter vi Oskar över en kaffe i Göteborgsstadsdelen Haga.

Se Oskar Humlebos senaste video  https://www.youtube.com/watch?v=gXB-b2bcn30


Bland testerna:
Hofa plugins och Valhalla DSP
Takamine Guitars Pro Series 4 DC
Bitwig
Physis K4

Vill du läsa vidare? Prenumerera

2014-04-29

Musikermagasinet, nr 05-14

Blondie

Nu är det fyrtio år sedan Chris Stein mötte Debbie Harry på en klubb i New York vilket ledde till att de började spela och leva tillsammans. Få band har lyckats förnya sig och vågat testa nya vägar som Blondie gjort. Inte alltid till kritikers applåder, men med stor framgång. De är sedan 2006 invalda i The Rock and Roll Hall of Fame och anses idag vara ett av de allra viktigaste banden att födas ur sjuttiotalets New York.

Thom Russo
Han anses vara en av mixvärldens bästa när det gäller att skulptera sång och karriären innefattar allt från femton grammys till studiojobb med superstjärnor som Michael Jackson, Audioslave och Diana Ross. Klas Granström hittar en studioarbetare som alltid ser till att låtens bästa får styra, och som egentligen är ganska ointresserad av hur tekniken fungerar.

Zakk Wylde och Black Label Society 
Om man inte känner till mannen bakom Black Label Society, om man på något vis missat hans låtar och solon med Ozzy Osbourne som han började spela med som nittonåring, känner man nog ändå igen någon av hans klassiska signaturgitarrer från Gibson. Lars Åhlund fick en pratstund med Zakk Wylde inför släppet av hans nionde studioalbum med Black Label Society. Och som han själv har sagt i andra intervjuer, "den låter precis som de åtta skivorna före denna".

Frankfurt 2014
Något tidigare än sist, i mitten av mars, gick den årliga musikmässan i Frankfurt av stapeln. Musikermagasinet var som vanligt på plats, laddade med nyfikenhet och fotriktiga skor för att klara av allt springande mellan det till synes oändliga antalet mässutställare. Som vanligt bjöds det på en hel del spännande nyheter och ett par av dessa följer i denna specialutformade aktuelltomgång.


Bland testerna:
Elektron Analog Keys
Universal Audio Apollo Twin Duo
Softube Console 1
RME OctaMic XTC

Vill du läsa vidare? Prenumerera

2014-06-30

Adam Hall släpper kabelserie

signerad Rolling Stones

Läs hela artikeln »

2014-05-22

Tidningen Studio

Tidningen Studio lägger ner sin tidning.

Läs hela artikeln »

2014-04-03

Musikermagasinet digitalt

Musikermagasinet digitalt i appen

Läs hela artikeln »

2014-02-20

2014 utbildningsbilaga

2014 utbildningsguide

Läs hela artikeln »

2013-12-19

Ny live mikrofon från JTS

JTS JS-22 är en live-mikrofon som levererar ljud av studiokvalitet!

Läs hela artikeln »