Monitor Nyhetsbrev Monitor Nyhetsbrev Monitor Nyhetsbrev
Nummer 9

Nummer 9

 

 

 

 

 

 

 


Aktuellt

2014-09-09

Musikermagasinet, nr 09-14

Weeping Willows

1997 släppte Weeping Willows debuten Broken Promise Land och under det efterföljande decenniet fortsatte de ge ut nya fullängdare med hyfsat jämna mellanrum. Efter releasen av Fear And Love, som kom 2007, blev det plötsligt stopp och fansen fick vänta tills i år för en skiva med nytt material. Vi ställer medlemmarna Ola Nyström och Niko Röhlcke till svars.

Elektronmusikstudion
I Münchenbryggeriet i Stockholm ligger Elektronmusikstudion, eller EMS som studion oftast kallas. Här arbetar inga rock- eller poporkestrar, studion är enbart till för elektroakustisk konstmusik. I EMS finns fem kontrollrum och för en tid sedan bestämde studiochefen Mats Lindström att kvalitetsnivån borde höjas ett snäpp. Uppdraget gick till högtalarkonstruktören och akustikern Ingvar Öhman. Vi träffade Ingvar och Mats på plats i ombyggda EMS för att prata om studion och arbetet med kontrollrummen.

Gitarrmuseet i Umeå
I Vasaskolans gamla lokaler i centrum av Umeå pågick febril aktivitet i januari i år. Egentligen skulle arbetet påbörjas i mitten av månaden men man släpptes in först under månadens sista vecka. Då fick fick vi chansen att träffa tvillingarna som började med en gura och som kom till att bygga ett av världens största gitarrmuséum.


Bland testerna:
XLN Audio Addictive Drums 2
Kymatica Sector
Fender American Deluxe Stratocaster Plus & Troy Van Leeuwen Jazzmaster

Vill du läsa vidare? Prenumerera

2014-08-05

Cubase & Logic-specialnummer ute nu!

Nu har vi släppt det första specialnumret i en ny serie av nummer där vi
samlar tidigare guider från tidigare upplagor av Musikermagasinet. Först ut är ett specialnummer om Cubase & Logic. Eftersom större delen av detta specialnummer består av redan publicerat material kände vi att det var orättvist mot våra trogna prenumeranter att inkludera detta i prenumerationstiden. Detta är alltså ett icke ordinarie nummer som går att få tag på två sätt. Om du är prenumerant så får du tillgång till alla våra specialnummer digitalt, då genom paperton eller via vår nya app (finns till både iOS och Android och går under namnet "Tidningen Musikermagasinet"). För mer info om hur du kommer igång med vår nya app klicka här. Klicka här om du vill se appen i App Store och klicka här för länken till Google Play. Om du verkligen vill ha denna tidning i pappersformat så finns den att köpa i butiker runt om i Sverige.

Detta nummer kommer alltså inte dras av på din prenumerationstid. Du får fortfarande så många nummer du beställt.

Har du ytterligare frågar maila: lena@hansenforlag.se

2014-06-16

Musikermagasinet, nr 07-14 Jazz & Blues

Peps Persson

Per Åke "Peps" Persson har faktiskt bott vid en landsväg, om inte hela sitt liv, så i alla fall de senaste 30 åren. Så jag tar Visseltoftavägen inåt landet för ett samtal med Peps om livet, universum och allting, men framför allt om bluesen, som varit hans ledsagare under en lång och framgångsrik musikerkarriär.

Viktoria Tolstoy
Hon bara finns där, precis som om hon alltid har gjort det. En av Europas skönaste röster har sin hemvist i Malmö, och Musikermagasinet stämde träff.

Clas Yngström 
Jag såg Clas Yngström spela på sin fina, gamla Stratocaster på klubben Errols för många år sedan. Då spelade han tillsammans med Nick Gravenites, sångaren från Electric Flag, Mike Bloomfields gamla band. Och naturligtvis var det magiskt… som det så ofta blir när Clas står för strängbändningarna. Men låt oss börja från början…


Bland testerna:
Ibanez SR300 & SR375
Toontrack EZdrummer 2
Roland Aira TR-8, TB-3 & VT-3

Vill du läsa vidare? Prenumerera

2014-08-15

NR 9 av Musikermagasinet ute i butik den 2 September

Beställ den nu!

Läs hela artikeln »

2014-08-13

Stor test av Nord Lead A1

Nord Lead A1 i nr 10

Läs hela artikeln »

2014-06-30

Adam Hall släpper kabelserie

signerad Rolling Stones

Läs hela artikeln »

2014-05-22

Tidningen Studio

Tidningen Studio lägger ner sin tidning.

Läs hela artikeln »

2014-04-03

Musikermagasinet digitalt

Musikermagasinet digitalt i appen

Läs hela artikeln »