Monitor Nyhetsbrev Monitor Nyhetsbrev Monitor Nyhetsbrev

NUMMER 4

UTE NU!

 

 


Aktuellt

2014-03-28

Musikermagasinet, nr 04-14

Band of Horses
Den tionde februari släppte Band Of Horses den akustiska liveplattan Acoustic at the Rymans, inspelad på anrika Ryman Auditorium i Nashville – ett ställe starkt förknippat med storheter inom country och americana. Vi slår oss ner med sångaren Ben Bridwell och basisten Bill Reynolds för att tala om musikteknik, inspiration och kopplingen mellan nordvästamerikansk och skandinavisk melankoli.
Made in Sweden: JG Guitars
I vår värld finns det alltid människor som vill gå sin egen väg. ”Det där kan jag göra bättre, eller i alla fall annorlunda.” Och allting är inte Fender och Gibson. Det finns JG Guitars också.

Truckfighters
I Sverige är Örebrobandet Truckfighters än så länge ganska okända. Annat är det i resten av Europa, USA och Australien där de under tio års tid, och över femhundra spelningar lyckats bygga upp en stor publik genom sin hemgjorda gerillamentalitet och makalösa envishet. Nya skivan Universe, den första på fem år, har just släppts och för första gången med hjälp av storbolag. Gitarrbaserad musik spås att komma tillbaka stort och ryska fuzzpedaler kommer att skrika ut ur din bilstereo. I alla fall om man ska tro på Truckfighters.

Gitarrigg: Brian May
Brian Harold May, född 1947, är en brittisk musiker (och astrofysiker) och en av rockhistoriens mer säregna elgitarrister. Vi kollar in hans rigg!


Bland testerna:
Motu Digital Performer 8
EBS Classic 500 och CL 210
Arturia Microbrute
Roland F-20
PRS S2 Custom 24

Vill du läsa vidare? Prenumerera

2014-02-26

Musikermagasinet, nr 03-14

NAMM 2014
Ta del av de senaste nyheterna från den stora musikmässan i Anaheim.
Musikutbildningar i Sverige 2014
Dags för Musikermagasinets årliga utbildningsguide där vi listar allt du behöver veta för att ta ditt musicerande till nästa nivå.
Made in Sweden: Pearl Mikrofonlaboratorium AB
Året var 1941 och andra världskriget rasade för fullt. Export och import stod i det närmaste still. I den vevan fick Rune Rosander idén att börja tillverka mikrofoner, en verksamhet som började i Stockholmsområdet och som så småningom flyttade till Åstorp i Skåne.

Bland testerna:
Linplug Spectral 1.0
EBS FuzzMo
Epiphone Les Paul Standard Plustop Pro
Yamaha Tyros5 

 Vill du läsa vidare? Prenumerera

2014-02-06

Musikermagasinet, nr 02-14

Neal H Pogue
Han har redan en speciell plats i hiphopens historieböcker. Tillsammans med artister som Outkast och TLC har han skapat historia och gjorde Atlanta till hiphopens mecka. Här är några av hemligheterna bakom låtar som Hey Ya!
Akustik - del 1
I denna artikelserie försöker vi ta upp dem viktigaste frågorna som berör akustik. Exempelvis hur ljud beter sig i akustiska miljöer, hur utvecklingen av musikmiljöer ser ut från ett historiskt perspektiv, och om modern studiodesign med mera.
Guide: Gitarrigg - Jeff Beck
I denna guide-serie försöker vi granska och analysera några av världens främsta gitarristers riggar och vi börjar med ingen mindre än Jeff Beck.

Bland testerna:
Fender Dimension V & HH
Zerodebug Touchable 2
CME Xkey
Gibson M-III
Moog Minifooger
Roland BK-9 

 Vill du läsa vidare? Prenumerera

2014-04-03

Musikermagasinet digitalt

På läsplattor, dator, Iphon och androider

Läs hela artikeln »

2014-02-20

2014 utbildningsbilaga

2014 utbildningsguide

Läs hela artikeln »

2013-12-19

Ny live mikrofon från JTS

JTS JS-22 är en live-mikrofon som levererar ljud av studiokvalitet!

Läs hela artikeln »

2013-12-10

Tidningen Fuzz

Tidningen Fuzz lägger ner sin utgivning på grund av dålig lönsamhet. Sista numret kommer ut i dec 2013.

Läs hela artikeln »