PRODUKTNYHET: Korrigera högtalarna med Waves

Israeliska Waves Audio lanserade den första kommersiella pluggen någonsin redan 1992, när de släppte EQ:n Q10. Sedan dess har de släppt över 150 plugins och är idag ledande inom DSP-teknik för ljud. Nu släpper de TRACT, som tillsammans med Rational Acoustics mjukvara ger snabb och enkel korrigering av högtalare.

TEST: Roli Blocks

I MM nr 6, 2016 testade jag Roli Seaboard Rise, en lite slimmare variant av deras flaggskepp Seaboard Grand. Mycket av det femdimensionella sättet att närma sig ljudhantering i realtid går nu också igen i Roli Blocks. Här rör det sig emellertid inte om en avgränsad produkt, utan en serie olika moduler som kopplas samman efter behag och plånbok.

REPORTAGE: Fyra musiker

Vägen till framgång inom musikbranschen är ofta tuff och orättvis. Varje gång du undrar ”hur tar jag mig framåt” måste du fråga dig själv ”och är det värt det?”. Möt fyra musiker som har besvarat frågan.

TEST: Presonus Quantum 2

Det är hårda krav vi ställer på våra ljudkort/audio-interface. De ska låta extremt bra, de ska ha massor av in- och utgångar, superba micksteg, låg latency, och dessutom vara lättjobbade. Presonus Quantum 2 verkar ha allt detta. Vi måste bara kolla att det stämmer.