TEST: Harrison Mixbus

Det blir allt svårare att skilja olika DAW-program åt. Därför är det med stor glädje vi välkomnar ett program som vågar gå sin egen väg, inte kostar en förmögenhet, och dessutom är kaxiga nog att påstå att de låter bättre än de andra programmen.

PRODUKTNYHET: Fusion från SSL

Engelska Solid State Logic, SSL, är för gamla studiorävar kanske mest kända för sina stora mixerbord. Men de senaste åren har SSL breddat sin produktportfölj och idag hittar du allt möjligt i sortimentet. Bland annat en ny processor som går under namnet Fusion.

GUIDE: App to date

Pekskärmsmiljön är bördig jord för att testa nya saker inom digitalt musikmakande, och det gäller även sequencers. Vi tar oss an tre nya sätt att…tja, spela på saker.

TEST: ADAM S3H

Från tyska ADAM kommer en ny serie studiomonitorer utrustade med nyutvecklade högtalarelement och förbättrande förstärkare. Inbyggd DSP-kraft hanterar all filtrering och ger möjlighet till att skräddarsy högtalarljudet efter eget tycke och smak. På test är modellen ADAM S3H som är bestyckad med dubbla sjutums baselement, fyratums mellanregister och handtillverkade banddiskanter.

TEST: Ableton Live 10

Ableton Live version 1 såg dagens ljus 2001 och ända fram till version 7 följde versionsnumret sista siffran i det aktuella årtalet. Därefter blev det lite osynk i uppdateringstakten. I februari släpptes Ableton Live 10, nästan fem år efter nian. Med andra ord borde det finnas en hel del nytt. Vi kollar!

PRODUKTNYHET: Ny humbucker från Lundgren

Lundgren Guitar Pickups är en välrenommerad svensk tillverkare av gitarrmikrofoner. De har, sedan starten i början av 90-talet, bland annat levererat mikrofoner till tillverkare som Ibanez, Hagström och Strandberg; samt artister som Ghost och Meshuggah. Nu kommer deras senaste skapelse, en humbucker-mikrofon som går under namnet Black Heaven.