All in Test

TEST: Yamaha Genos

Rent krasst är Genos en helt ny generation av Tyros även om inte Yamaha själva vill göra den kopplingen. Den beskrivs kanske bäst som en professionell ”keyboard”. Alltså det som har kommit att bli den svenska betydelsen med autokomp och hela baletten. En potentiell enmansshow.

TEST: Fender Effektpedaler

Vad vore väl en värld utan gitarrpedaler? Jag vågar inte ens tänka tanken. Man behöver ju alltid en till. Därför blev man ju så glad när Fender presenterade inte bara en utan sex nya gitarrpedaler. Vi testkör (nästan) hela gänget.

TEST: Output Analog Brass And Wind

Efter att ha släppt det kraftfulla, stråk-orienterade virtuella instrumentet Analog Strings för snart ett år sedan, har det varit lite tyst om Output. Fast uppenbarligen har det inte varit särskilt tyst bakom de stängda dörrarna… snarare tvärtom. Låt mig presentera… trumvirvel… Analog Brass And Wind!

TEST: Universal Audio OX Amp Top Box

Drömmen har alltid varit att kunna spela in en elgitarr – precis som den låter genom en bra förstärkare – utan att riskera att bli vräkt från sin lägenhet. Många har försökt, och en och annan har blivit vräkt, men nu ska det bli ändring på detta. Vi testar Universal Audio OX.

TEST: Harrison Mixbus

Det blir allt svårare att skilja olika DAW-program åt. Därför är det med stor glädje vi välkomnar ett program som vågar gå sin egen väg, inte kostar en förmögenhet, och dessutom är kaxiga nog att påstå att de låter bättre än de andra programmen.

TEST: ADAM S3H

Från tyska ADAM kommer en ny serie studiomonitorer utrustade med nyutvecklade högtalarelement och förbättrande förstärkare. Inbyggd DSP-kraft hanterar all filtrering och ger möjlighet till att skräddarsy högtalarljudet efter eget tycke och smak. På test är modellen ADAM S3H som är bestyckad med dubbla sjutums baselement, fyratums mellanregister och handtillverkade banddiskanter.

TEST: Ableton Live 10

Ableton Live version 1 såg dagens ljus 2001 och ända fram till version 7 följde versionsnumret sista siffran i det aktuella årtalet. Därefter blev det lite osynk i uppdateringstakten. I februari släpptes Ableton Live 10, nästan fem år efter nian. Med andra ord borde det finnas en hel del nytt. Vi kollar!

TEST: Arturia V Collection 6

Det har inte gått mer än något år sedan Arturia släppte version 5 av sitt paket med mjukvaruinkarnationer av gamla åtråvärda syntar och klaviaturinstrument. Rätt nyligen dök så uppföljaren upp, mer eller mindre som en blixt från klar himmel. Kan måhända IK Multimedias små tjuvnyp i form av Syntronik fått våra vänner i Grenoble att påskynda lanseringen av Arturia V-Collection 6?

TEST: Roli Blocks

I MM nr 6, 2016 testade jag Roli Seaboard Rise, en lite slimmare variant av deras flaggskepp Seaboard Grand. Mycket av det femdimensionella sättet att närma sig ljudhantering i realtid går nu också igen i Roli Blocks. Här rör det sig emellertid inte om en avgränsad produkt, utan en serie olika moduler som kopplas samman efter behag och plånbok.

TEST: Presonus Quantum 2

Det är hårda krav vi ställer på våra ljudkort/audio-interface. De ska låta extremt bra, de ska ha massor av in- och utgångar, superba micksteg, låg latency, och dessutom vara lättjobbade. Presonus Quantum 2 verkar ha allt detta. Vi måste bara kolla att det stämmer.

TEST: Pioneer SE-MONITOR5

Från Pioneer kommer ett par studiohörlurar med innovativ design och materialval. Hörlurarna är slutna men på ovansidan finns små ventilationshål som ventilerar hörlurarna och jämnar ut trycket som bastonerna skapar. Hörlursmembranen är från grunden tillverkade av träfiber som förfinats och formats – materialet är enligt Pioneer helt fritt från egenresonanser. MM tar en närmare lyssning på denna spännande hörlursdesign.

TEST: Clavia Nord Stage 3

Nord Stage 3 är femte generationen i Clavias omåttligt populära Nord Stage-serie. Även om grundkonceptet är oförändrat har varje sektion, del och detalj kontinuerligt förbättrats med varje modell under flera år.

TEST: iZtope Ozone 8

Ozone är kanske den mest klassiska masteringssviten som ger en allt-i-ett-lösning från eq och limiter till specialare som stereomanipulation, exciter och annat esoteriskt. Den senaste versionen bjuder på en hel del uppdateringar under skalet såväl som nya funktioner. Vi öppnar upp fler funktioner och testkör Ozone 8!