PRODUKTNYHET: Yamaha rullar ut EAD10

PRODUKTNYHET: Yamaha rullar ut EAD10

Förvandlar trummorna till en hybrid mellan ett akustiskt och digitalt kit. 

Innan vi går in lite närmare på EAD10, står EAD för Electric Acoustic Drums och förvandlar enligt företaget genom uppmickning ett akustiskt trumset till en akustisk/digital hybrid med samplade ljud och effekter. Studiokvalitet, dessutom, hävdar man. 

Vad EAD10 består av är en EAD-mikrofon och EAD-modulen. Micken sätts på bastrumman och plockar upp ljudet från hela trumsetet. Från bastrumman aktiveras en triggersignal och plockas upp i micken och omvandlas till digitalt ljud i modulen. Det akustiska och digitala ljudet från modulens ljudbibliotek kan därefter blandas efter tycke och smak. I modulen ryms effekter, bland dessa finns kompressor och reverb. Och vill man spela in på USB eller upp i PA, går det

PRIS: 5 990 KRONOR (INKLUSIVE MICK OCH MODUL)
TILLVERKARE: YAMAHA, WWW.YAMAHA.SE

PRODUKTNYHET: The Haunted-gitarrist lanserar Solar Guitars

PRODUKTNYHET: The Haunted-gitarrist lanserar Solar Guitars

PRODUKTNYHET: Ibanez introducerar sexsträngad elbassignatur

PRODUKTNYHET: Ibanez introducerar sexsträngad elbassignatur