RECENSION: Stone Sour – Hydrograd

RECENSION: Stone Sour – Hydrograd

Den Slipknot-frontade kvintetten övertygar med svavelosande giv riktad mot skandalomsusad ledare. 

STONE SOUR
HYDROGRAD
ROADRUNNER
ALTERNATIVE METAL

 

Följer du Stone Sour på Facebook har du de senaste dagarna bemötts av en närmast Saturday Night Live-liknande satirhumor med vokalisten Corey Taylor (även i Slipknot) och kompgitarristen Josh Rand i spetsen. Poserande med ansträngda ansiktsuttryck iklädda kostymer under parollen "Making metal great again" i vad som ska likna det ovala rummet och diverse kontorsmiljöer i Vita huset, är det inte svårt att lista ut budskapet redan på förhand. 

Musikmässigt har Iowa-borna format ett fordon som passar de uppviglande, svavelosande protesterna mot en av jordklotets mest skandalomsusade ledare alldeles utmärkt. Jämfört med den föregående tillika två plattor långa och mer sofistikerade serien House of Gold & Bones omfamnar kvintetten här ett upplägg som är rakare – och levererar således rejält med punch på köpet. Och det är egentligen blott en bonus, för med en frontfigur som Taylor är jag redan övertygad vid andraspåret Knievel Has Landed

TEST: Fender American Professional Jazz Bass

TEST: Fender American Professional Jazz Bass

PRODUKTNYHET: Martin förser Jason Isbell med signaturgitarr

PRODUKTNYHET: Martin förser Jason Isbell med signaturgitarr