RECENSION: Joe Satriani – What Happens Next

RECENSION: Joe Satriani – What Happens Next

Följer upp fenomenalt underhållande Shockwave Supernova med toksvängig sextonde giv.

JOE SATRIANI
WHAT HAPPENS NEXT
SONY MUSIC
ROCK

4.png
 

Medan Satriani har en oförskämt grumlig blick när det kommer till skivomslag säger hans gitarrspel något helt annat. En nivå som han, bortsett från smått mediokra Black Swans and Wormhole Wizards, lyckats hålla vid liv de senaste tio åren utan större problem. Och efter en så fenomenalt underhållande giv som Shockwave Supernova uteslöt jag inte en kreativ dipp helt och hållet inför den sextonde plattan. Men ack, så fel jag hade. 

Uppbackad av en rytmsektion som inte enbart har en ruskig meritförteckning innehållande bland andra Deep Purple, Red Hot Chili Peppers och – kanske den mest bidragande orsaken till att det svänger så förbaskat om What Happens Next – Chickenfoot. För batteristen Chad Smith och Satriani, som så många gånger tidigare delat scen, är det här en miljö som är allt annat än obekant. Ett praktexempel på detta är det blytunga groovet i spåret Thunder High on the Mountain, där den långtida vännen, kollegan och basisten Glenn Hughes vid närmare eftertanke sätter störst prägel. Även den så skissblock-aktigt titulerade Super Funky Badass gör sitt för att skaka om tillvaron.

Men ska en riktigt höjdpunkt lyftas fram hos denna hårt forcerande trio blir det en hård kamp, där den löjligt feelgood-doftande Righteous (som till en början faktiskt var ämnad för en av 80-talets storheter) drar ett aningen längre strå än den virtuosa finalen Forever and Ever.

Inspelad i: Uppgift saknas / Producerad av: Mike Fraser / Bästa spår: Righteous

TEST: 3 Supro-gitarrer

TEST: 3 Supro-gitarrer

PRODUKTNYHET: JBL trimmar 3-serien

PRODUKTNYHET: JBL trimmar 3-serien