SUMMER NAMM 2017: Supro

SUMMER NAMM 2017: Supro

I Supros monter på Summer NAMM i Nashville, Tennessee i år kunde man beskåda flera nya släpp på förstärkarfronten samt tre färgstarka elbasar. 

1695TH Black Magick Head & 1790 C Celestion Alnico Cream Extension Cab

Succén med komboförstärkaren 1695T Black Magick blev så stor att man nu beslutat sig för att bygga vidare på tekniken i ett än mer portabelt format. 1695TH Black Magick Head är topp-varianten och klämmer ut totalt 25 watt genom fyra respektive två rör av modellerna 12AX7 och 6973. Två parallella preamps finns ombord med varsin volymkontroll, tonkontrollen får man samsas om. Även tremolo finns inhyst. Som en lämplig partner släpper man även högtalarkabinettet 1790C på 90 watt och med 100 decibels känslighet 

1606 Super & 1605 Reverb

Om man söker en nätt rörförstärkare nedskalad till tusen från eq och andra ljudförvrängande reglage, kanske Supros fem-watts, Klass A och 6V6-bestyckade 1606 Super vara något. Med sladden inkopplad är det enbart du och volymratten. Rör vi oss vidare till 1605 Reverb bjussas det på några fler tonmöjligheter. Likt föregående låda levereras det även här fem watt, gain och master-volym, följt av en tvåbands eq och tre line-utgångar för sammankoppling med förstärkare eller för inspelning. 

1606 Super

1605 Reverb

Huntington

Framgångarna på gitarrsidan med Island, Americana och Hampton har banat väg för att även utforska elbasar. Resultatet blev till slut Huntington-serien, innehållande tre fyrsträngade modeller försedda med antingen en, två eller tre Gold Foil-mickar, replikeringar av de funna på bland annat Pocket Bass. 

SUMMER NAMM 2017: Yamaha

SUMMER NAMM 2017: Yamaha

SUMMER NAMM 2017: Fender

SUMMER NAMM 2017: Fender