NAMM 2018: Radial Engineering släpper klipska hjälpredor för live- och studiobruk

NAMM 2018: Radial Engineering släpper klipska hjälpredor för live- och studiobruk

Debuterar KL-8 och SW8-USB i Anaheim. 

Hur det är möjligt att pumpa ut produkter i den takt som Radial Engineering hållit de senaste åren är förbryllande. Nåväl, ett NAMM utan en uppsjö underlättande verktyg från den kanadensiska tillverkaren vore väl ingen mässa över huvud taget. Till årets upplaga har vi snappat upp två intressanta lösningar.

KL-8 är en rackformad maskin som agerar basen i en live- eller studiosituation där en eller upp till fyra analoga keyboards ska rattas. Dessa kan sedan anslutas i mono eller stereo, där samtliga kan individuellt nivåjusteras. För att mata effektpedaler eller rackbaserade reverb och delay, eller om en femte keyboard är aktuell att läggas till i smeten, finns AUX send/recieve tillgängligt. Utöver det finns det en dubbel uppsättning USB-portar för extern anslutning av mjukvarubaserade instrument. 

När man ändå är inne på anslutning av multipla enheter, släpptes samtidigt åttakanalsmaskinen SW8-USB. Här har vi ytterligare en rackenhet, men som tack vare två USB-ingångar med separata DA-kort fungerar som ett tandemljudkort för anslutning av upp till två datorer. När burkarna väl är inkopplade, upptäcks SW8-USB på respektive dator som ett vanligt ljudkort.

PRIS: UPPGIFTER SAKNAS
TILLVERKARE: RADIAL ENGINEERING, WWW.RADIALENG.COM

NAMM 2018: Hughes & Kettner träder in i nästa era

NAMM 2018: Hughes & Kettner träder in i nästa era

NAMM 2018: Två nya barytongitarrer från Supro

NAMM 2018: Två nya barytongitarrer från Supro