NAMM 2018: Fender släpper ny gitarrserie och satsar på effektpedaler

NAMM 2018: Fender släpper ny gitarrserie och satsar på effektpedaler

Lanserar American Original Series och sex effektpedaler. 

Är man i jakt på ett exemplar från serien American Vintage Series verkar det som att man får lägga på ett kol – serien utgår nu enligt tillverkaren från sortimentet. Ersättaren går under namnet American Original Series och består av totalt tolv modeller – såväl elgitarr som elbas – och hämtar inspiration från det hantverk man lade ner under 50-, 60- och 70-talen. 

Klassiskt Fender-stuk vad gäller kropp- och halsradie, elektronik, mickar, band, halsform och färgpaletten är det som lovas, kombinerat med moderna inslag, exempelvis greppbrädsradie och switching, för att förbättra komfort och spelbarhet. 

Så, vilka modeller är det som inkluderas i släppet? Jo, det rör sig om klassikerna: 50's och 60's Stratocaster och Telecaster, 60's Jazzmaster, 60's Jaguar, 50's och 60's Precision Bass, 60's och 70's Jazz Bass, samt vänsterhänta varianter av 50's Stratocaster, 60's Stratocaster och 50's Telecaster. 

Färgerna som listas är Aztec Gold, White Blonde, 2-Colour Sunburst, Olympic White, Candy Apple Red, 3-Color Sunburst, Butterscotch Blonde, Fiesta Red, Lake Placid Blue, Surf Green, Ocean Turquoise, Natural och Black.

Priser för respektive modell är i dagsläget inte tillgängliga, men är något vi uppdaterar framöver.

Introducerar även effektpedaler

En riktigt kul nyhet är den långlivade gitarrtillverkarens återintåg på effektpedalmarknaden. Sex stycken stompboxar rör det sig om. Puglist Distortion, Level Set Buffer, The Bends Compressor, Marine Layer Reverb, Mirror Image Delay och Santa Ana Overdrive. Inget utseendemässigt spektakulärt, utan en enhetlig formfaktor med fokus på funktion rätt igenom.

Då det ännu inte kommit upp ett officiellt klipp från Fender, hänvisar vi till Australian Musicians genomgång tillsammans med tillverkarens Stan Cotey.  

PRIS: PUGILIST DISTORTION: 99,99 DOLLAR, LEVEL SET BUFFER: 99,99 DOLLAR, THE BENDS COMPRESSOR: 129,99 DOLLAR, MARINE LAYER REVERB: 149,99 DOLLAR, MIRROR IMAGE DELAY: 149,99 DOLLAR, SANTA ANA OVERDRIVE: 199,99 DOLLAR

TILLVERKARE: FENDER, WWW.FENDER.SE

NAMM 2018: Se resultatet av samarbetet mellan PRS och Mark Tremonti

NAMM 2018: Se resultatet av samarbetet mellan PRS och Mark Tremonti

TEST: 3 Supro-gitarrer

TEST: 3 Supro-gitarrer