PRODUKTNYHET: Behöver du en Sändare till gitarriggen?

PRODUKTNYHET: Behöver du en Sändare till gitarriggen?

Londonbaserade Magnetic Effects visade nyligen upp deras nya overdrivepedal ‘The Sändare’, som trots det svenskklingande namnet inte verkar ha några direkta kopplingar till Sverige.

Magnetic Effects Sändare gick tidigare under namnet ‘the Satellite’, men i och med den senaste uppdateringen har pedalen, av någon outgrundlig anledning, fått det svenska namnet Sändare. Sändare, eller ‘the Sändare’ som den kallas av tillverkaren, är en klassisk Overdrive / Gain-pedal med volym, gain och en enklare EQ. Utöver dessa standardinställningar går det att justera ‘Voice control’, vilket tillsammans med de övriga reglagen ger stora möjligheter att justera ljudet efter förstärkare och gitarr. Sändare använder sig internt av 18 volt för bättre headroom, men drivs av en vanlig 9-voltsadapter. Pedalen har även true-bypass.

Pedalerna går att köpa på http://hellbergmusik.se/

Pris: 115 pund
Tillverkare: Magnetic Effects, www.magneticeffects.net

TEST: Yamaha Genos

TEST: Yamaha Genos

TEST: Fender Effektpedaler

TEST: Fender Effektpedaler