PRODUKTNYHET: Fender introducerar tre nya pedaler på Summer NAMM 2018

PRODUKTNYHET: Fender introducerar tre nya pedaler på Summer NAMM 2018

På den stora amerikanska musikmässan Summer NAMM 2018, visade Fender upp tre nya effektpedaler för gitarr. Alla designade av Stan Cotey, som ligger bakom flera av Fenders nya förstärkare och pedaler.

Engager Boost, Pelt Fuzz och Full Moon Distortion, som de tre nya pedalerna från Fender heter, kommer först till hösten. Men redan nu kan vi skriva lite om pedalerna då Fender visade upp dem på Summer NAMM i Nashville för några dagar sedan. Engager Boost är, precis som namnet antyder, en boost-pedal. Engager Boost kan förstärka signalen upp till 20 dB och kommer med trebands EQ. Utöver detta har pedalen en buffrad FET ingång, vilket enligt Fender gör att den fungerar bra med rörförstärkare. Pelt Fuzz är, inte helt oväntat, en Fuzz-pedal. Den har kontroller för nivå, fuzz samt ton. Vidare har pedalen en ‘Bloom’-kontroll, med vilken det går att justera ljudets kontur, samt en ‘Thick Switch’, som fetar till ljudet ytterligare. Sist, men inte minst, visade Fender upp distpedalen Full Moon Distortion. Full Moon Distortion är designad för gitarrister som behöver ‘brutal high gain’ och kommer med trebands EQ, diskantfilter och en mängd olika funktioner för att omforma ljudet; bland annat kan man välja mellan symmetrisk eller asymmetrisk klippning. Det går även att koppla in en footswitch som kan aktivera ännu mer förstärkning om så behövs. 
 

Pris: Pris: Engager Boost 87 pund,  Pelt Fuzz 96 pund, Full Moon Distortion 135 pund
Tillverkare: Fender, www.fender.com

PRODUKTNYHET: Line 6 visar upp ny övningsförstärkare

PRODUKTNYHET: Line 6 visar upp ny övningsförstärkare

TEST: Arturia V Collection 6

TEST: Arturia V Collection 6