PRODUKTNYHET: Cubase 10 är här

PRODUKTNYHET: Cubase 10 är här

För nästan 30 år sedan släppte Steinberg den första versionen av Cubase; som sedermera blev Cubase VST, som blev Cubase SX, för att till sist helt enkelt bli Cubase igen, som nu är uppe i version 10.

Även om Cubase 10 innehåller en hel del nyheter så är det ingen revolutionerande uppdatering Steinberg släppt. Det generella upplägget är detsamma som tidigare, och den spontan känslan är att Steinberg fokuserat på användarvänlighet, snabbt arbetsflöde och smarta hjälpmedel, för att göra produkten så självständig som möjligt, utan att användaren ska behöva installera massor av tredjepartslösningar. Bland annat hittar vi en ny Channel Strip, möjlighet att ta snapshots från mixern, ett nytt Audio Align-läge, stöd för nya filtyper, uppdaterade virtuella instrument och effekter samt en hel del annat. Cubase 10 har även fått några helt nya funktioner som verktyg för Virtual Reality, stöd för ARA-plugins samt MPE-support.

Pris: Cubase Pro 10: 5 165 kronor
Tillverkare: Steinberg www.steinberg.net

PRODUKTNYHET: Gibson annonserar SG special 2019

PRODUKTNYHET: Gibson annonserar SG special 2019

PRODUKTNYHET: Bass Station fyller 25 och firar med firmware 2.5

PRODUKTNYHET: Bass Station fyller 25 och firar med firmware 2.5