PRODUKTNYHET: Bass Station fyller 25 och firar med firmware 2.5

PRODUKTNYHET: Bass Station fyller 25 och firar med firmware 2.5

Det är 25 år sedan Novation släppte deras TB-303-inspirerade analogsynt Bass Station. En produkt som fortfarande produceras, om än i en något uppdaterad version, och som nu förärats med en uppdatering.

Det är lite märkligt när en synt, som efterliknar en vintage-synt, själv blir vintage. Med det är precis vad som hänt med Novations, numera klassiska, Bass Station som lanserades 1993. Bass Station hämtar inspiration från Rolands TB-303 Bassline, och även om Bass Station inte låter speciellt mycket som en TB-303, är det en synt som överlevt på egna meriter. Novation firar 25-års jubileet med en uppdaterad firmware som ger ett flertal nya funktioner. Nu går det bland annat att spela två noter med det nya Paraphonic-läget och synten har fått ny ‘Filter Tracking’,’ Envelope Retriggering’ samt en hel del annat.

Pris: 4 000 kronor
Tillverkare: Novation, www.novationmusic.com

PRODUKTNYHET: Cubase 10 är här

PRODUKTNYHET: Cubase 10 är här

PRODUKTNYHET: Lexicon 480L, nu för UAD-plattformen

PRODUKTNYHET: Lexicon 480L, nu för UAD-plattformen