PRODUKTNYHET: Lexicon 480L, nu för UAD-plattformen

PRODUKTNYHET: Lexicon 480L, nu för UAD-plattformen

Lexicon 480L är med stor sannolikhet det mest eftertraktade digitala reverbet från 1980-talet. Begagnade enheter är fortfarande dyra och svåra att få tag på, därför är det nog många som gläds åt nyheten att Lexicon licensierat reverbet, som återuppstår som plugin i Universal Audios UAD-plattform.

Lexicon 480L lanserades 1986, och var på sin tid lika dyrt som en ny mellanklassbil. Men ljudet övertygade och snart blev 480L en eftertraktad effekt i studios världen över. Nu lanserar Lexicon, tillsammans med Universal Audio, den första officiella 480L kopian. Pluggen, som fungerar på UAD-plattformen, bygger på den senaste 480L firmwaren och har samma reverb och effekter som originalet. Även fjärrkontrollen LARC är modellerad, men även uppdaterad. Interfacet är uppdaterat för enklare och snabbare hantering, samtidigt som fler funktioner tillkommit.

Pris: 349 dollar
Tillverkare: Universal Audio, www.uaudio.com

PRODUKTNYHET: Bass Station fyller 25 och firar med firmware 2.5

PRODUKTNYHET: Bass Station fyller 25 och firar med firmware 2.5

PRODUKTNYHET: Videokamera för musiker från Zoom

PRODUKTNYHET: Videokamera för musiker från Zoom