PRODUKTNYHET: Mer rör och Volca från Korg

PRODUKTNYHET: Mer rör och Volca från Korg

Korgs Volca-serie är med sitt låga pris och kompakta format populär bland producenter och låtskrivare. Nu kommer ännu en produkt i serien: Volca Nubass.

Volca Nubass är enligt Korg en Vacuum Tube Synthesizer, alltså en rörsynt. Vidare menar Korg på att det inte bara är en rörsynt, utan världens första analogsynt med rör i oscillatorn. Röret skapar en sågtands- eller fyrkantsvåg, samtidigt som ett andra rör driver en sub-oscillator. Hur detta fungerar är lite oklart, men Korg är tydliga med att ljudet är fett, varmt och rikt, som sig bör. Filtret är av klassisk stegfilter-typ, som tillsammans med den inbyggda overdriven ger ett stort klassiskt distat basljud. Vi återfinner även en 16-stegs sequencer med möjlighet att spela in justeringar av knappar och reglage i realtid.

Pris: 199 dollar
Tillverkare: Korg, www.korg.com

PRODUKTNYHET: Två nya bashögtalare från Alto

PRODUKTNYHET: Två nya bashögtalare från Alto

PRODUKTNYHET: Meteora HH från Fender är här

PRODUKTNYHET: Meteora HH från Fender är här