PRODUKTNYHET: Korg Electribe Wave för iPad

PRODUKTNYHET: Korg Electribe Wave för iPad

Japanska Korg lanserade sin första synt i Electribe-serien redan 1999, nu snart tjugo år senare kommer den första Electriben för iPad.

Electribe Wave, som är namnet på den iPad-exklusiva synten, är Korgs första mjukvarusynt i Electribe-serien. Precis som sina föregångare är det en synt av typen groovebox, alltså trummor, synt, sequencer och effekter i en produkt, men till skillnad från tidigare produkter i serien är Electribe Wave helt mjukvarubaserad. Electribe Wave är uppdaterad med en ny vågtabell-syntmotor som är optimerad för modern elektronisk musik såsom EDM, Future Bass och Trap; och kommer med nya verktyg för att enkelt hantera synten via pekskärmen. Bland annat har Korg utvecklat ett nytt keyboard som är låst till skalor eller ackord, en ny funktion för att spela ackord med ett finger, samt en motion sequencer som spelar in och återskapar ändringar i vrid- och skjutreglagen, inklusive den inbyggda KAOSS PAD effektenheten. Räknar man bort kostnaden för inköp av iPad så verkar Electribe Wave vara riktigt prisvärd, produkten kostar endast 19.99 dollar och finns att ladda ner från Apple App-Store. 

Pris: 19.99 dollar
Tillverkare: Korg, www.korg.com

PRODUKTNYHET: Din nästa Goto-EQ kommer från Klevgränd

PRODUKTNYHET: Din nästa Goto-EQ kommer från Klevgränd

PRODUKTNYHET: Harrison annonserar AVA LegacyQ Equalizer

PRODUKTNYHET: Harrison annonserar AVA LegacyQ Equalizer