PRODUKTNYHET: Din nästa Goto-EQ kommer från Klevgränd

PRODUKTNYHET: Din nästa Goto-EQ kommer från Klevgränd

Den svenska utvecklaren Klevgränd fortsätter att lansera intressanta digital produkter som bygger på analoga förlagor. Vi har tidigare skrivit om DAW LP och DAW Cassette, som emulerar vinylskivor respektive kassettband, och nu kommer en riktig klassiker, en EQ av Pultec typ.

Klevgränd verkar ganska säkra på att du kommer gilla deras nya EQ, den är nämligen döpt till GotoEQ. Men varför inte? I över 60 år har Pultec och Pultec-kloner förgyllt otaliga inspelningar världen över, både vid inspelning, mix och mastring. Klevgränd nöjer sig dock inte med att bara emulera den klassiska EQn, den har även fått två nya mellanregister med dynamisk EQ. De nya dynamiska banden ger utökad funktionalitet, det går till exempel att använda GotoEQ som de-esser och de-harsher. GotoEQ ger möjligheter att både boosta och attenuera samma frekvensområde samtidigt, både i bas och diskant, precis som förlagan; och utöver detta har GotoEQ även fått ett valbart högpassfilter. GotoEQ kommer i en version för Mac och Windows som VST, AU och AAX som går att ladda ner från tillverkarens hemsida, samt en version för iPad som laddas ner från Apple App Store. 

Pris: Mac/Windows: 60 dollar, iPad: 20 dollar
Tillverkare: Klevgränd, www.klevgrand.se

PRODUKTNYHET: Sällsynt elpiano som donationware

PRODUKTNYHET: Sällsynt elpiano som donationware

PRODUKTNYHET: Korg Electribe Wave för iPad

PRODUKTNYHET: Korg Electribe Wave för iPad