PRODUKTNYHET: Klevgränd spisar vinyl i cyberrymden

PRODUKTNYHET: Klevgränd spisar vinyl i cyberrymden

Svenska mjukvaruutvecklaren Klevgränd, som vi har skrivit om tidigare när de släppte kassettbands-emulatorn Web- och Daw Cassette, lanserar nu en virtuell skivspelare som går under namnet WebLP.

Att Klevgränd följer upp den populära webbtjänsten Web Cassette med en skivspelaremulator känns som en naturlig utveckling. Klevgränd verkar ha koll på vilka funktioner och vilket ljud deras kunder söker, och den nya webbtjänsten WebLP har all de funktioner man kan önska och mer därtill. Det går att ställa in RPM, slitage, brus, brum och scratch rate. Men det finns även lite mer udda, men användbara, inställningsmöjligheter såsom kvaliteten på nålen, förstärkaren samt kablaget. WebLP är gratis att använda på nätet, och vi hoppas att Klevgränd på sikt även släpper WebLP som plugin; som de gjorde när Web Cassette blev Daw Cassette. 

Pris: Gratis
Tillverkare: Klevgränd, www.klevgrand.se, weblp.klevgrand.se

GUIDE: Ytterligare några pluggar du inte kan leva utan

GUIDE: Ytterligare några pluggar du inte kan leva utan

PRODUKTNYHET: Boss annonserar nytt trådlöst system för gitarr

PRODUKTNYHET: Boss annonserar nytt trådlöst system för gitarr