PRODUKTNYHET: Boss annonserar nytt trådlöst system för gitarr

PRODUKTNYHET: Boss annonserar nytt trådlöst system för gitarr

Japanska Boss visade nyligen upp deras nya trådlösa system, som kommer i flera varianter. Det finns bland annat lösningar för elgitarr och förstärkare, elgitarr och pedalbord samt för akustisk gitarr.

Boss nya serie som går under namnet WL kommer för gitarr i tre varianter. WL-20 är tänkt till elgitarr med passiva mikrofoner då den emulerar den naturliga kapacitiva effekten från en 3 meters gitarrkabel, med en varm ton som följd. WL-20L passar bättre till akustiska gitarrer och gitarrer med aktiv elektronik, då den inte emulerar gitarrkabeln. Vill du hellre koppla gitarren direkt till ditt pedalbord så finns även Boss WL-50, som är utformad som en stompbox för att smälta in bland dina andra pedaler. WL-50 kommer även med extra DC-strömuttag samt två olika typer av gitarrkabel-emuleringar. Alla systemen bygger på samma teknik, och Boss utlovar exceptionell ljudkvalitet med stor dynamik, utan störningar och med låg fördröjning. De laddningsbara batterierna ska klara upp till tolv timmars kontinuerlig drift, och när de är slut laddas de enkelt upp med en vanlig USB-laddare, samma som till många smartphones. 

Pris: Från 1 995 kronor
Tillverkare: Boss, www.boss.info

PRODUKTNYHET: Klevgränd spisar vinyl i cyberrymden

PRODUKTNYHET: Klevgränd spisar vinyl i cyberrymden

PRODUKTNYHET: St. Vincent signaturmodell från Music Man

PRODUKTNYHET: St. Vincent signaturmodell från Music Man