PRODUKTNYHET: Roland debuterar Boutique Designer-serien med analogsynt [VIDEO]

PRODUKTNYHET: Roland debuterar Boutique Designer-serien med analogsynt [VIDEO]

Tillsammans med Studio Electronics introducerar man det första släppet i serien: SE-02.

Enligt produktbeskrivningen lyfts analogsynten SE-02 fram som årets givna val för personen suktande efter distinkt vintage-ljud och en uppsjö kontrollmöjligheter. En maskin som dessutom framhävs som mycket exklusiv, tack vare samarbetet med Studio Electronics (företaget bakom modulära monster som Modstar och Tonestar).

SE-02:an är försedd med diskreta, analoga kretsar utrustade med tre spänningsstyrda oscillatorer (erbjudande sex vågformer, är temperaturstabiliserade och kommer med auto-tuning), ett 24-decibels lågpassfilter och dubbla förstärkningssteg.

På preset-fronten är den packad med 384 konfigurerbara varianter i såväl klassisk som modern tappning, och som kan sparas i minnesbanken (128 platser). Även tre korsmodulerings-typer (XMOD, feedback loop och noise generator) samt tempo-synk (LFO med nio vågformer och delay med bypass) och en 16-stegs sequencer finns på plats.

PRIS: 499, 99 DOLLAR

TILLVERKARE: ROLAND, WWW.ROLAND.COM

 

 

RECENSION: Royal Blood – How Did We Get So Dark?

RECENSION: Royal Blood – How Did We Get So Dark?

LISTA: 10 legendariska gitarrister

LISTA: 10 legendariska gitarrister