PRODUKTNYHET: Roland JX-3P i molnet

PRODUKTNYHET: Roland JX-3P i molnet

Roland JX-3P blev aldrig lika populär som Rolands Juno-serie. Men trots detta är synten från 1983 en del av den moderna musikhistorien och synten har använts av flera kända musikskapare. Nu återuppstår JX-3P i Rolands moln.

JX-3P var en av de första programmerbara polyfoniska syntarna med presets, det var även Rolands första synt med MIDI. Precis som Rolands Juno-syntar kom JX-3P med sex rösters polyfoni, analoga filter, VCO och enveloper, men till skillnad från Juno hade JX-3P dubbla oscillatorer per röst. JX-3P hade även omfattande redigeringsmöjligheter, speciellt med programmeraren PG-200, som gav synten flera fysiska knappar och reglage. Roland har emulerat inte bara synten, utan även PG-200 för enkelt handhavande. På tal om emulering, Roland använder sig av “crystalline ACB-component (Analog Circuit Behavior)-level replication”, för att återskapa originalljudet från synten. Det låter betryggande.

Pris: RolandCloud: 20 dollar / månad
Tillverkare: Roland, www.rolandcloud.com

PRODUKTNYHET: Chandler och Abbey Road visar upp TG Microphone

PRODUKTNYHET: Chandler och Abbey Road visar upp TG Microphone

TEST: Universal Audio OX Amp Top Box

TEST: Universal Audio OX Amp Top Box