PRODUKTNYHET: Chandler och Abbey Road visar upp TG Microphone

PRODUKTNYHET: Chandler och Abbey Road visar upp TG Microphone

High-end tillverkaren Chandler Limited har de senaste åren samarbetat med den legendariska studion Abbey Road. De har bland annat utvecklat den populära, men dyra, mikrofonen ‘REDD Microphone’. Nu har samarbetet lett fram till ännu en mikrofon, TG Microphone.

TG Microphone är en helt nyutvecklad stormembransmikrofon som är designad av Chandlers chefsdesigner Wade Goeke. Mikrofonen har ingen historisk förlaga, istället har klassisk studioteknik från Abbey Road-studion inkorporerats i utformningen av mikrofonen. TG mikrofonen har utrustats med elektronik från EMI’s vintage TG12410 transfer-konsol, vilket möjliggör två distinkta typer av ljud från mikrofonen. Trots att TG Microphone är solid-state, och inte rör, kommer mikrofonen med extern strömförsörjning. Den aktiva elektroniken i TG mikrofonen behöver helt enkelt mer kraft än vad fantommatning kan ge. Mikrofonen har även Low-Cut, valbar karakteristik samt -10 dB Pad.  

Pris: 1 849 dollar
Tillverkare: Chandler Limited, www.chandlerlimited.com

TEST: Output Analog Brass And Wind

TEST: Output Analog Brass And Wind

PRODUKTNYHET: Roland JX-3P i molnet

PRODUKTNYHET: Roland JX-3P i molnet