PRODUKTNYHET: Klassisk synteffekt från Roland blir gitarrpedal från TC

PRODUKTNYHET: Klassisk synteffekt från Roland blir gitarrpedal från TC

TC Electronic annonserade pedalen June-60 redan 2017. Varför det tog över ett år innan pedalen till slut släpptes vet vi inte, men nu är den här, pedalen som ger alla tillgång till choruseffekten från Rolands klassiska Juno-60 synt.

June-60 är en rekreation av chorusdelen från Rolands Juno-60 synt från 1982. Precis som originalet har June-60 minimalt med inställningsmöjligheter; du hittar två knappar på fronten för att byta effekt, en mono/stereo-switch, samt omkopplare för True Bypass, det är allt. TC Electronic har använts sig av samma analoga teknik som originalet, vilket enligt tillverkaren ger ett autentiskt och tidstypiskt ljud. Man har även efterliknat designen, June-60 kommer med chassi av metall och har sidor av mörkt trä, vilket ger pedalen rätt 80-tals utseende.

Pris: Ca 650 kronor
Tillverkare: TC Electronic, www.tcelectronic.com

PRODUKTNYHET: Snygg sångmikrofon med konsistent karakteristik från Earthworks

PRODUKTNYHET: Snygg sångmikrofon med konsistent karakteristik från Earthworks

PRODUKTNYHET: Limiterad analog syntmodul från Moog

PRODUKTNYHET: Limiterad analog syntmodul från Moog