PRODUKTNYHET: Algorithmix algoritmer återuppstår som thEQorange

PRODUKTNYHET: Algorithmix algoritmer återuppstår som thEQorange

Tyska Algorithmix släppte equalizern LinearPhase PEQ Orange redan tidigt 2000-tal. Trots att pluggen unisont hyllades av både recensenter och användare slog den aldrig igenom bland den breda massan. Kanske för att den var dyr, kanske för att dåtidens datorer inte mäktade med. I vilket fall så tyckte amerikanska MAAT att det nu var dags att damma av och uppdatera koden, som släpps under det nya namnet thEQorange.

thEQorange är en EQ med linjär fas, en teknik många förknippar med omusikaliska artefakter såsom ‘pre-echo’. Men enligt MAAT är thEQorange helt befriad från både tidiga och sena ekon, vilket ska ge ett unikt ofärgat ljud. Till skillnad från originalet, som bara fanns som VST och DX för Windows, kommer thEQorange för både Windows och Mac, i alla vanligt förekommande format. Priset är dock fortfarande väldigt högt, och förmodligen är det få personer som kommer lägga nästan 10 000 kronor på en plugg, hur bra den än är.


Pris: 990 dollar
Tillverkare: MAAT, www.maat.digital

PRODUKTNYHET: Mer mättnad med mindre fördröjning från Klevgränd

PRODUKTNYHET: Mer mättnad med mindre fördröjning från Klevgränd

PRODUKTNYHET: Epiphone släpper en Joe Bonamassa ES-335 signaturmodell

PRODUKTNYHET: Epiphone släpper en Joe Bonamassa ES-335 signaturmodell