PRODUKTNYHET: Ovanlig EQ från Langevin, nu som plugg

PRODUKTNYHET: Ovanlig EQ från Langevin, nu som plugg

Langevin var en amerikansk tillverkare av högklassig broadcast- och studioutrustning, verksam under mitten 1900-talet. Idag är många av deras produkter eftertraktade på andrahandsmarknaden och betingar höga priser. Men Fuse Audio Labs släpper nu två emuleringar av Langevins passiva EQ / filter från 50-talet, så att fler kan uppleva ljudet från förr.

Det är Langevin 258-A och 259-A som förärats precisa emuleringar av Fuse Audio Labs. 258-A är en passiv EQ med två band, ett för basen med två valbara frekvenser: 40 och 100 Hz, samt ett för diskant med fyra valbara frekvenser: 3, 5, 10 samt 15 kHz. Tillsammans med det passiva hög- och lågpassfiltret 259-A får man en klassisk 50-tals EQ, och enligt tillverkaren ska alla artefakter från originalen vara intakta, inklusive mättnad från transformatorer och spolar.

Pris: 22 euro
Tillverkare: Fuse Audio Labs, fuseaudiolabs.com

PRODUKTNYHET: Kompakt mixerbord från SSL

PRODUKTNYHET: Kompakt mixerbord från SSL

PRODUKTNYHET: Fransk åttabitars trummaskin

PRODUKTNYHET: Fransk åttabitars trummaskin