PRODUKTNYHET: Eko med karaktär från Softube

PRODUKTNYHET: Eko med karaktär från Softube

Svenska Softube, som bland annat ligger bakom de populära Weiss- och Tube-Tech-pluggarna, lanserar nu ett delay med tre modellerade rörförsteg för ett autentiskt vintageljud.

Den nya delay-pluggen, som går under namnet Tube Delay, är enligt Softube det perfekta verktyget för att skapa allt från realistiska rumsekon och Rockabilly slap-backs till galna dub-reggae-ekon. Tube Delay har ett lite mörkare och mer distat ljud än rena delay, vilket gör att ekot blir lättmixat, med närvaro och stor ljudbild. Tube delay kommer med tre noggrant modellerade rörförsteg, som aktiveras med drive-reglaget, vilka alla färgar ljudet på sitt unika sätt. Utöver rörförstegen finns även en passiv tonkontroll som gör det möjligt att påverka både ton och distorsion. Tube Delay finns ute nu för alla vanligt förekommande plattformar, samt Softubes egna ‘Modular’-format, och det finns en demo-version att ladda ner från tillverkarens hemsida.

PRIS: 89 DOLLAR
TILLVERKARE: SOFTUBE, WWW.SOFTUBE.COM

TEST: Presonus Quantum 2

TEST: Presonus Quantum 2

TEST: Pioneer SE-MONITOR5

TEST: Pioneer SE-MONITOR5