PRODUKTNYHET: Drömsynt från Softube

PRODUKTNYHET: Drömsynt från Softube

Softube lanserar Parallels, en nyutvecklad mjukvarusynt som fokuserar på ljudkvalitet och enkelhet.

Den nya synten Parallels från svenska Softube är utvecklad i samarbete med Johan Antoni, som bland annat driver Jam Syntotek i Stockholm. De har valt ut nästan hundra vågformer, både analoga och digitala, som tillsammans med en avancerad ‘wavescanning‘-teknik, med parallella källor, utgör grunden för synten. Enligt tillverkaren fokuserar Parallels på två saker: Att alltid låta fantastiskt, och ett inspirerande gränssnitt med enkel layout och visuell återkoppling. Softube kallar resultatet en ‘Dual-source dream-synth’. Som grädde på moset har Softube även byggt in fem effekter av hög kvalitet, distortion, chorus, flanger, delay och reverb, som alla är individuellt anpassnings- och modulerbara.

Pris: 149 dollar
Tillverkare: Softube, www.softube.com

PRODUKTNYHET: Ny serie med studiomikrofoner från Telefunken

PRODUKTNYHET: Ny serie med studiomikrofoner från Telefunken

PRODUKTNYHET: Fender visar upp nya Powercaster

PRODUKTNYHET: Fender visar upp nya Powercaster