PRODUKTNYHET: Gratis MS-kompressor från Internet Co

PRODUKTNYHET: Gratis MS-kompressor från Internet Co

Internet Co är en japansk mjukvaruutvecklare, som inte bara går mot strömmen med vad som kan vara det mest generiska företagsnamnet någonsin, de utvecklar även high-end mjukvara för audiofiler och ljudtekniker. Nu släpper de en gratis VST kompressor för Windows och Mac

Den nya kompressorn från Internet Co, som går under det fantasifulla namnet MS EQ COMP, är en dedikerad mid-side kompressor. MS EQ COMP kodar tvåkanals stereo till mid (M) och side (S), för att sedan processa mitten och sidorna separat. MS EQ COMP kodar sedan MS signalen till stereo igen. Genom detta får man möjlighet att komprimera till exempel bas och sång, som ofta ligger i mitten av en mix, utan att påverka instrumenten som ligger i stereo. Ett annat ändamål med en MS-kompressor kan vara att öka ambiensen i en inspelning genom att komprimera sidorna men inte mitten. MS EQ COMP finns för nedladdning, utan kostnad, på tillverkarens hemsida.
 

Pris: Gratis
Tillverkare: Internet Co, www.internetmusicsoft.com
 

PRODUKTNYHET: Mer analog värme från Göteborg

PRODUKTNYHET: Mer analog värme från Göteborg

PRODUKTNYHET: Suhr krymper Shiba Drive Reloaded

PRODUKTNYHET: Suhr krymper Shiba Drive Reloaded