PRODUKTNYHET: Fyra nya pluggar när UAD uppdateras till 9.6

PRODUKTNYHET: Fyra nya pluggar när UAD uppdateras till 9.6

Den populära UAD-plattformen är nu uppe i version 9.6, och med den kommer fyra nya pluggar: Century Tube Channel Strip, Suhr PT100 Amplifier, Brainworx bx_masterdesk samt Bill Putnam Microphone Collection.

Utöver några buggfixar och allmän översyn, så är det de fyra nya pluggarna som väcker intresse i Universal Audios nya UAD-uppdatering. Från Universal Audio själva kommer Century Tube Channel Strip, en rördriven kanallimpa med mikrofonförstärkare, EQ samt kompressor. Självklart stöds Universal Audios Unison-teknik som gör det möjligt att använda pluggarna direkt vid inspelning, om man har ett interface som stödjer tekniken. En annan ny plugg som stödjer Unison-tekniken är förstärkarsimulatorn Suhr PT100. PT100 är en 100 watt rörförstärkare, utvecklad av Brainworx men fullt godkänd av både John Suhr och Pete Thorn, som ligger bakom originalet. På tal om Brainworx så släpps även deras nya masteringkonsol bx_masterdesk i och med den nya uppdateringen. Bx_masterdesk är en kraftfull virtuell analog masteringprocessor med fyra kompressorer, EQ och filter, som med ett tydligt interface ska göra mastering enklare. Sist ut bland nyheterna är Bill Putnam Microphone Collection, en mikrofonemulator för mikrofonen Townsend Labs Sphere L22 microphone. Som innehavare av ett UAD-interface, en Sphere L22 mikrofon samt Bill Putnam Microphone Collection går det att imitera nio klassiska mikrofoner från Bill Putnams samlingar: AKG Ela M 251E, AKG Ela M 251, Neumann U47, Neumann U67, AKG C12A, AKG C37A, Sennheiser 405, RCA 44 samt Shure 545.
 

Pris: Channel Strip: 149 euro, PT100: 149 euro, Masterdesk: 299 euro, Putnam: 249 euro
Tillverkare: Universal Audio, www.uaudio.com 

PRODUKTNYHET:  Klassisk gitarrmodell med aktivt PAF-ljud från Cort

PRODUKTNYHET: Klassisk gitarrmodell med aktivt PAF-ljud från Cort

PRODUKTNYHET: Tvätta brus med artificiell intelligens

PRODUKTNYHET: Tvätta brus med artificiell intelligens