PRODUKTNYHET: Spektralmodellerat Rhodes från Sampleson

PRODUKTNYHET: Spektralmodellerat Rhodes från Sampleson

Sampleson fortsätter att leverera fina emuleringar av elpianon från förr. Senast rapporterade vi om deras Hohner Electra T, nu är det dags för den heliga graalen, Rhodes 88.

Samplesons emulering av Rhodes är döpt till Markus 88, och ska enligt tillverkaren låta exakt som originalet. Till skillnad från många andra instrument bygger Markus 88 inte på samplingar, istället har Sampleson modellerat pianot utifrån dess spektrala innehåll och därefter justerat ljudet manuellt. Genom att dissekera instrumentet på detta sätt menar Sampleson att man fångar ljudet och komplexiteten från originalet. Samtidigt hälsar tillverkaren att tekniken bakom Markus 88 kommer ligga till grund för fler elpianon i framtiden, så vi kan nog förvänta oss en uppdatering med en Wurlitzer inom en snar framtid.

Pris: 70 dollar
Tillverkare: Sampleson, www.sampleson.com

PRODUKTNYHET: Digital slagplatta med extra allt från Alesis

PRODUKTNYHET: Digital slagplatta med extra allt från Alesis

PRODUKTNYHET: Hybridpedal från från Emma Electronic

PRODUKTNYHET: Hybridpedal från från Emma Electronic