PRODUKTNYHET: Ny high-end monitor från Genelec

PRODUKTNYHET: Ny high-end monitor från Genelec

Finska högtalarexperterna Genelec lanserade i dagarna en ny monitor för krävande applikationer. S360 SAM, som den nya monitorn kallas, klarar av höga volymer och ger ett korrekt ljud även vid längre lyssningsavstånd.

Genelec S360 SAM är en kompakt monitor som, trots sitt lilla format, ska kunna matcha stora huvudmonitorer vad det gäller ljudtryck och kvalitet. S360 SAM är bestyckad med dubbla klass-D slutsteg på totalt 350 watt och klarar av att spela hela 118 dB utan att krokna. Samtidigt ger S360 SAM en korrekt ljudbild även vid över 10 meters lyssningsavstånd, vilket är perfekt för större film- och musikstudios. Baselementet består av ett 10” element hämtat från Genelecs Master serie, och diskanten består av ett 1,7” titaniumelement med waveguide. Monitorn kommer även med Genelecs inbyggda Iso-Pod stativ, som avkopplar högtalaren från underlaget, vilket ger bättre basåtergivning. Högtalaren kan även väggmonteras på stativ eller direkt i vägg. Med S360 SAM vill Genelec visa att det går att ersätta stora huvudhögtalare med mindre högkvalitativa monitorer, vilket även avspeglar sig i priset, S360 SAM kostar strax över 3 300 euro, styck.

Pris: 3 360 euro / styck
Tillverkare: Genelec, www.genelec.com

PRODUKTNYHET: TC presenterar två nya lättviktiga bastoppar

PRODUKTNYHET: TC presenterar två nya lättviktiga bastoppar

PRODUKTNYHET: Strandberg lanserar Sälen

PRODUKTNYHET: Strandberg lanserar Sälen