PRODUKTNYHET: Aktiv trevägshögtalare från Focal

PRODUKTNYHET: Aktiv trevägshögtalare från Focal

Franska Focal visade nyligen deras nya flaggskeppshögtalare Trio11 Be, en trevägshögtalare som även går att använda som en tvåvägshögtalare.

Focal Trio11 Be är en trevägshögtalare med aktiv drivning, det finns total 550 watt att tillgå från de tre inbyggda slutstegen. Högtalaren har en ljudtrycksnivå på upp till 118 dB och går att använda både vertikalt och horisontellt, så högtalaren fungerar både som närfältshögtalare och som huvudhögtalare. Trio11 Be har nyutvecklade membran både i bas- och mellanregister, medan de höga frekvenserna sköts av Focals respekterade berylliumdiskant. Det går även att använda Trio11 Be som en tvåvägshögtalare i det så kallade ‘focus’-läget. Detta läge stänger av baselementet, vilket efterliknar ljudet i basfattiga ljudsystem, något som enligt Focal kan vara användbart för att säkerställa ljudkvaliteten i system med begränsad bandbredd.

Pris: 3999 dollar / styck
Tillverkare: Focal, www.focal.com

PRODUKTNYHET: Prisvärda gitarreffekter från Zoom

PRODUKTNYHET: Prisvärda gitarreffekter från Zoom

PRODUKTNYHET: Laney återlanserar den klassiska toppen LA100BL

PRODUKTNYHET: Laney återlanserar den klassiska toppen LA100BL