PRODUKTNYHET: Klassiska attribut i TremLord från Orange

PRODUKTNYHET: Klassiska attribut i TremLord från Orange

Engelska Orange är en legendarisk tillverkare av gitarrförstärkare, som startade sin tillverkning redan 1968. Men det tillverkades gitarrförstärkare innan dess, och nu släpper Orange en comboförstärkare som hämtat inspiration från klassiska 50-tals förstärkare.

Oranges nya combo går under namnet TremLord 30, och består av en 30-watt rörförstärkare med ett 12” element, tremolo och reverb. Till skillnad från Oranges tidigare högtalare kommer elementet denna gång från den Italienska tillverkaren Lavoce, vilken ska ge bättre headroom och mjukare diskant. Förstärkaren har även fått en rörbuffrad effektloop, ett rördrivet tremolo, samt fjäderreverb med dubbla tankar, som såklart drivs med rör. En användbar funktion i TremLord 30 är att det går att välja utgångsnivå. I normalläget går det att välja mellan 15 och 30 watt, och i ‘bedroom’-läget går det att välja mellan en eller två watt.

Pris: 12 495 kronor
Tillverkare: Orange, orangeamps.com

PRODUKTNYHET: Limiterad analog syntmodul från Moog

PRODUKTNYHET: Limiterad analog syntmodul från Moog

PRODUKTNYHET: Semimodulärt från Behringer

PRODUKTNYHET: Semimodulärt från Behringer