Focal introducerar CMS-studiomonitorernas ersättare: Shape

Focal introducerar CMS-studiomonitorernas ersättare: Shape

Lovar "tight basåtergivning som sträcker sig längre ner i frekvens än vad som tidigare upplevts i ett par kompakta monitorer i denna storlek."

Inuti den slutna tvåvägskonstruktionen (MDF) kommer baselementen i tre tumstorlekar: 4" (Shape 40, 25W), 5" (Shape 50, 60W) och 6,5 (Shape 65, 80W). Och i takt med att baselementen växer, ökar såväl storleken på de passiva radiatorerna som effekten på förstärkaren till baselementet.

I hjärtat av elementet finns magnetkretsen Neutral Inductance Circuit. Denna nya krets, hävdar man neutraliserar i stort sett de tre största källorna till distorsion inne i elementet. Resultatet är enligt utsago en reduktion av distorsionen som i vissa frekvensområden uppgår till 70 procent. 

Tar vi en närmare titt på Shape-seriens aluminium/magnesium-diskanter, placerat i en hornformad ram med Poron-tillverkad upphängning, har man tagit fram en ny form, där domen är veckad i ytterkant och ger i siluett ett M-format utseende. Detta gör, enligt pressutskicket, att ytan på membranet blir större "men tar inte större plats". Och jämfört med ett vanligt slätt membran, har den M-formade modellen över 25 procent större yta, där man lovar "högre ljudtryck och bredare frekvensåtergivning neråt". 

Vidare specifikationer för maskinerna är (Frekvensomfång / Max SPL):
Shape 40: 60 Hz till 35 kHz / 102 dB
Shape 50: 50 Hz till 35 kHz /  106 dB
Shape 65: 40 Hz till 35 kHz / 109 dB
 

PRIS: EJ FASTSTÄLLT

TILLVERKARE: FOCAL, WWW.FOCAL.COM

TK Audios preamp SP501 nu tillgänglig

TK Audios preamp SP501 nu tillgänglig

Seymour Duncan släpper Andromeda Dynamic Delay [VIDEO]

Seymour Duncan släpper Andromeda Dynamic Delay [VIDEO]