PRODUKTNYHET: Jamma med TC Electronics nya Ditto-looper

PRODUKTNYHET: Jamma med TC Electronics nya Ditto-looper

TC Electronics lanserar nu en en ny loop-pedal i samarbete med systerföretaget TC Helicon. Ditto Jam X2 Looper, som pedalen heter, ska enligt tillverkaren vara både intuitiv och intelligent, med bland annat ‘BeatSense’-teknik som automatiskt anpassar pedalen efter ditt tempo.

Om man idag letar efter en ny loop-pedal finns det mycket att välja mellan. Men vill man köra helt utan MIDI-synk så är det nya TC Ditto Jam X2 Looper man ska kolla in lite extra. Ditto Jam X2 kommer nämligen med TC:s nya BeatSense-teknik som automatiskt anpassar tempot efter musiken. Det fungerar då pedalen har två inbyggda mikrofoner, som hela tiden lyssnar på omgivningen, så att Ditto Jam X2 kan anpassa tempot. Det ingår även en extern mikrofon om man själv vill välja källa för tempo. Ditto Jam X2 har alltså inbyggda avancerade algoritmer som automatiskt känner av tempot, men som även kan förlänga eller förkorta loopar automatiskt, en slags time-stretch i realtid alltså. Enligt TC tar proceduren bara några millisekunder och ska inte påverka framförandet. Ditto Jam X2 kommer även med Groove Guru, en funktion som ger bättre kontroll över looparna, samt obegränsade overdubs, undo / redo och mycket annat.

Pris: 229 euro
Tillverkare: TC Electronic, www.tcelectronic.com

PRODUKTNYHET: Få nytt perspektiv på dina mixar med Perspective

PRODUKTNYHET: Få nytt perspektiv på dina mixar med Perspective

PRODUKTNYHET: Waves och Abbey Road lanserar virtuell ekokammare

PRODUKTNYHET: Waves och Abbey Road lanserar virtuell ekokammare