NYHET: Dispens för rosewood i musikinstrument

NYHET: Dispens för rosewood i musikinstrument

Sedan några år tillbaka har rosewood varit förbjudet att handla med, vilket har lett till stora kostnader för främst gitarrtillverkare. Men nu görs ett undantag för musikinstrument.

Från november i år kommer det vara möjligt, genom ett undantag i CITES-konventionen, att åter handla med instrument som består av rosewood. Undantaget gäller färdiga musikinstrument, inte råvaran. Detta gör det möjligt att resa med sitt instrument utan att behöva oroa sig över att det ska konfiskeras av tullen. Man kan också sälja sitt instrument, utan att först skaffa tillstånd från Jordbruksverket. Förhoppningsvis underlättar undantaget även för tillverkarna. Enligt uppgift har förbudet kostat musikindustrin tiotals miljoner dollar, utan att nämnvärt ha påverkat bestånden.

PRODUKTNYHET: Trådlöst för gitarr från Behringer

PRODUKTNYHET: Trådlöst för gitarr från Behringer

PRODUKTNYHET: Reason Studios annonserar Reason 11 och Reason Rack Plugin

PRODUKTNYHET: Reason Studios annonserar Reason 11 och Reason Rack Plugin